Over mij

Ik ben Simone Lemstra. Moeder van twee prachtige kinderen die grote inspiratiebronnen voor mij zijn!

Sinds 2001 ben ik werkzaam geweest als diëtist in verschillende organisaties. Mijn passie ligt vooral bij de begeleiding bij verstoord eetgedrag en/ of eetbuien. Ik heb vele mensen mogen begeleiden bij het hervinden van zichzelf en ontdekken wat de oorsprong van hun verstoorde eetgedrag is. Om vervolgens stap voor stap weer grip te krijgen hierop en zelf weer de regie over hun leven te kunnen nemen.

En geïnspireerd door de ontwikkeling en het gedrag van mijn eigen kinderen ben ik op onderzoek uitgegaan door verschillende cursussen te volgen, boeken en onderzoeken te lezen. Bij de termen ‘hooggevoeligheid’, ‘strong willed’ en ‘hoogbegaafdheid’ vond ik veel raakvlakken met mijn eigen kinderen. Daaropvolgend ben ik de opleiding tot GelukkigHB-begeleider in Zwolle gaan volgen. Toen vielen de puzzelstukjes op zijn plek en kwam de bevestiging dat hoogbegaafdheid veel meer is dan het IQ alleen.

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een respectvolle benadering en het kunnen zien van de goede intentie en behoefte achter elk gedrag.

Verschillende doelgroepen, maar wel met hetzelfde doel: gelukkige “kleine” en  “grote” mensen die (weer) van het leven kunnen genieten. Want: