Over mij

Ik ben Simone Lemstra. Moeder van twee prachtige kinderen die grote inspiratiebronnen voor mij zijn!

De komst van mijn kinderen hebben mij weer met andere ogen naar mijzelf en de wereld laten kijken. Als spiegels lieten ze zien waar ik zelf nog meer mocht leren. Geïnspireerd door de ontwikkeling en het gedrag van hen ben ik op onderzoek uitgegaan door verschillende cursussen te volgen, boeken en onderzoeken te lezen. Bij de termen ‘hooggevoeligheid’, ‘strong willed’ en ‘hoogbegaafdheid’ vond ik veel raakvlakken met mijn eigen kinderen en mijzelf. Daaropvolgend ben ik de opleiding tot GelukkigHB-begeleider in Zwolle gaan volgen. Toen vielen de puzzelstukjes op zijn plek en kwam de bevestiging dat hoogbegaafdheid veel meer is dan het IQ alleen. Door de (h)erkenning van de zijns-kenmerken en (over-)gevoeligheden bij (hoog)begaafdheid kan ik mijn eigen kinderen en mijzelf beter ondersteunen in onze ontwikkeling. Dit gun ik anderen ook. 

Sinds 2001 ben ik werkzaam geweest als diëtist in verschillende organisaties. Mijn passie ligt vooral bij de begeleiding bij verstoord eetgedrag en/of eetbuien en bij  (morbide) obesitas. Ik heb vele mensen mogen begeleiden bij het ontdekken van de oorsprong van hun verstoorde eetgedrag, om vervolgens stap voor stap weer grip te krijgen hierop en zelf weer de regie over hun leven te kunnen nemen. In de begeleiding heb ik het dan ook niet over het eten zelf (wat je moet eten), maar over “de gaten in je hart” die je vult met eten. 

Mijn intuïtie, aangevuld met de verschillende opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd, gericht op persoonlijke ontwikkeling, coaching vaardigheden en psychologie, maken mijn werkwijze unyk

Verschillende doelgroepen, maar wel met hetzelfde doel: gelukkige “kleine” en  “grote” mensen die (weer) van het leven kunnen genieten. Want: