Ik ben Simone Lemstra. Moeder van twee prachtige kinderen die grote inspiratiebronnen voor mij zijn! De komst van mijn kinderen hebben mij weer met andere ogen naar mijzelf en de wereld laten kijken. Als spiegels lieten ze zien waar ik zelf nog meer mocht leren. Geïnspireerd door de ontwikkeling en het gedrag van hen ben ik op onderzoek uitgegaan door verschillende cursussen te volgen, boeken en onderzoeken te lezen. Bij de termen ‘hooggevoeligheid’, ‘strong-willed kind’ en ‘(hoog)begaafdheid’ vond ik veel raakvlakken met mijn eigen kinderen en mijzelf. Daaropvolgend ben ik mij verder gaan verdiepen door aanvullende opleidingen te volgen. Toen vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Ik kreeg de bevestiging dat (hoog)begaafdheid veel meer is dan het IQ alleen. Ook kreeg ik zicht op de innerlijke dynamiek bij het hooggevoelige & strong-willed kind. De combinatie aan eigenschappen die een HG&SW kind heeft, geeft een fikse innerlijke dynamiek die zich vertaalt in gedrag dat voor ouders een flinke uitdaging kan zijn. De herkenning en erkenning van de  eigenschappen, zijns-kenmerken en gevoeligheden is voor mij erg waardevol geweest om mijn eigen kinderen en mijzelf beter te ondersteunen in onze ontwikkeling. Dit gun ik andere ouders ook!  

In 2001 ben ik afgestudeerd als diëtist en werkzaam geweest in verschillende organisaties en eigen praktijk. Ik heb mij gespecialiseerd in de begeleiding bij verstoord eetgedrag en/of eetbuien en (morbide) obesitas en dit heeft mij altijd veel voldoening gegeven. Ik heb vele mensen mogen begeleiden bij het ontdekken van de bron van waaruit het verstoorde eetgedrag is ontstaan, om vervolgens stap voor stap weer grip te krijgen hierop en zelf weer de regie over hun leven te kunnen nemen. In de begeleiding heb ik het dan ook niet over het eten zelf (wat je moet eten), maar gaan we ontdekken “welke gaten in je hart” je mogelijk vult met (niet) eten.  De jarenlange ervaring hierin is een waardevolle aanvulling op mijn huidige werkzaamheden.

Mijn intuïtie, aangevuld met de verschillende opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd, gericht op healing, persoonlijke ontwikkeling en groei, coaching vaardigheden en psychologie, maken mijn werkwijze unyk.  Met als doel: gelukkige kleine en grote mensen die (weer) van het leven kunnen genieten. Want:

Opleidingen/cursussen die ik o.a. heb gevolgd de afgelopen jaren:
– Hooggevoelig & Strong-Willed specialist met de Innerlijke Familie, Gevoeligheid Grootbrengen/Innerlijke familie te Baarn
– Intuïtieve ontwikkeling 1e en 2e jaar, Levensschool Eigenwijze te Wyns
– GelukkigHB-begeleider, GelukkigHB te Zwolle
– Oudercursus Hooggevoelig & Strong willed-kind, Gevoeligheid Grootbrengen te Baarn
– Themadag “van faalangst naar leerplezier”, Gevoeligheid Grootbrengen te Baarn
– Themadag “wilskracht en motivatie kind”, Gevoeligheid Grootbrengen te Baarn
– Transformationeel coach & trainer, Instituut Orbis te Niekerk
– Verschillende opleidingen/ cursussen gericht op de begeleiding bij eetstoornissen
– Voeding & diëtetiek, Hanzehogeschool, Hogeschool van Groningen