De opvoeding en begeleiding van kinderen gaat niet altijd vanzelf. Als ouder(s) van een hooggevoelig, strong-willed of hoogbegaafd kind kun je dan ook met verschillende vragen zitten. Soms is er behoefte aan (tijdelijke) ondersteuning. Hoe fijn is het dan om als ouder(s) serieus genomen te worden wanneer je op zoek bent naar antwoorden.

Mogelijkheden voor begeleiding:
Het Hooggevoelige & Strong-Willed kind. Een hooggevoelig kind dat ook strong-willed is, wil graag van alles ondernemen. Dat gaat vaak ten koste van de behoefte aan rust en ontspanning die je kind juist extra nodig heeft, omdat het hooggevoelig is. Deze combinatie aan eigenschappen (hooggevoelig en strong-willed) komt bij 1 op de 5 hooggevoelige kinderen voor en is moeilijker te herkennen. Terwijl een juiste aanpak voor hen zo belangrijk is. Hierbij werk ik met de Schilden van je innerlijke familie: een prachtige taal en methodiek om inzicht te krijgen in het gedrag van je kind en/of jou en jullie als ouder(s) en de interactie met elkaar.

Individuele coaching voor jezelf en/of je partner. Ik kijk graag mee in waar je tegenaan loopt of om “ongewenst” of “lastig” gedrag van je kind te onderzoeken. Onderzoeken naar wat er “onder de ijsberg” zit en wat de onderliggende behoefte is wat je kind met zijn/haar gedrag wil vertellen. Daarbij kijk ik ook naar wat jij als ouder nodig hebt en wat er in jou gezien mag worden om de opvoeding vorm te kunnen geven zoals jij dat graag wilt. Je kind zien als spiegel voor jezelf. Dat je kinderen je spiegelen, heb je vast al eens ervaren. Ze praten je na, ze doen je na en als ze onrustig zijn of boos, heb je vast al regelmatig de link gelegd met je eigen onrust of emoties. Maar ook op een veel dieper niveau houden ze je een spiegel voor. Ze spiegelen met hun gedrag delen van jouw onbewuste. Je kunt het gedrag van je kind leren vertalen naar je eigen leven, en zo open je een schat aan informatie voor je eigen persoonlijke groei. Het is wonderlijk om eens te ervaren wat jij kunt leren van je kind, in plaats van andersom…
Dit is ook precies de reden dat je kind je als geen ander weet te raken, precies lijkt te weten waar jouw gevoelige snaar zit of op welk knopje hij moet drukken om jou te laten ontploffen. Weersta op die momenten eens de neiging om de controle te herpakken en te verlangen dat je kind naar je luistert. Draai het eens om en luister eens goed naar wat je kind je eigenlijk wil zeggen.
De momenten waarop je het meest geraakt wordt, bieden namelijk de grootste kansen om heel veel over jezelf te leren.